Η συντήρηση καυστήρα – λέβητα είναι μια εργασία η οποία
γίνεται μια φορά τον χρόνο με
προτιμότερη περίοδο , τους καλοκαιρινούς μήνες για καλύτερα αποτελέσματα
(όσο μένουν οι επικαθήσεις στον λέβητα από το πετρέλαιο τόσο δυσκολότερα
φεύγουν έως και καθόλου) είναι υποχρεωτική από τον νόμο και γίνεται μόνο από
αδειούχους τεχνικούς.
Το οικονομικό όφελος από το σέρβις με μια νορμάλ χρήση
κυμαίνετε από 5 % έως 25 % , δίνουμε μεγαλύτερη διάρκεια ζωής στον καυστήρα και
τον λέβητα , λιγότερα προβλήματα μέσα στον χειμώνα και τέλος η μόλυνση για το περιβάλλον
είναι ελάχιστη.
Ο συνήθης χρόνος για ένα καλό σέρβις είναι 1 με 1½ ώρα (αυτό αλλάζει με το μέγεθος , την παλαιότητα και την πολυπλοκότητα του μηχανήματος ) έως και 3 και 4 ώρες! Αν ο τεχνικός που σας έρθει τελειώσει σε 20 – 30 λεπτά , τότε σίγουρα το σέρβις δεν έγινε σωστά και σίγουρα σας έχει κοροϊδέψει (…για να μην χρησιμοποιήσω κάποια άλλη λέξη!)
Ο συνήθης χρόνος για ένα καλό σέρβις είναι 1 με 1½ ώρα (αυτό αλλάζει με το μέγεθος , την παλαιότητα και την πολυπλοκότητα του μηχανήματος ) έως και 3 και 4 ώρες! Αν ο τεχνικός που σας έρθει τελειώσει σε 20 – 30 λεπτά , τότε σίγουρα το σέρβις δεν έγινε σωστά και σίγουρα σας έχει κοροϊδέψει (…για να μην χρησιμοποιήσω κάποια άλλη λέξη!)
Οι εργασίες είναι οι εξής :
1)
Καθαρισμός λέβητα
2)
Καθαρισμός ακίδων σπινθήρα
3)
Καθαρισμός διασκορπιστήρα
4)
Καθαρισμός ή αλλαγή μπέκ
5)
Καθαρισμός φωτοκύτταρου
6)
Καθαρισμός φτερωτής μοτέρ (όπου είναι εφικτό)
7)
Καθαρισμός φίλτρου αντλίας πετρελαίου
8)
Καθαρισμός εξωτερικού φίλτρου πετρελαίου (αν υπάρχει)
9)
Καθαρισμός τάπας καθαρισμού καμινάδας (αν υπάρχει)
10)
Γενικός καθαρισμός στο σασί του καυστήρα
11)
Άναμμα και έλεγχος λειτουργιών καυστήρα
12)
Έλεγχος λειτουργιών αυτοματισμών
13)
Μέτρηση καυσαερίων και ρύθμιση καυστήρα με ειδικό ηλεκτρονικό
αναλυτή και μόνο
14)
Έλεγχος ελκυσμού καμινάδας (τράβηγμα)
15)
Έλεγχος πίεσης νερού εγκατάστασης
16)
Συμπλήρωση φύλλου έλεγχου καυσαερίων για το Υπουργείο
Περιβάλλοντος (υποχρεωτικό από το νόμο)
17) …παράδοση προς χρήση και καλό χειμώνα!